Home > Foredrag

Hvordan kan man blive integreret i det danske samfund? og kan en integration have en lykkelig udgang?

Georg Sas, ejer af ungarneksperten, er opvokset i Budapest under kommuniststyret. Som 21 årig flygtede han fra Ungarn, til landet som blev endestationen på hans rejse, nemlig Danmark. Han kom i 1966 og startede med at få en mejeriuddannelse men dette var ikke nok, derfor læste han til lærer på Herning seminarium og har været skolelærer i 34 år på Snejbjerg skole, ved Herning. Idag er dagligdagen som lærer er skiftet ud med en tilværelse som pensionist som han begyndte som 65 årig i 2010.

De fleste vil tænke at en tilværelse som pensionist vil give mulighed for mere fritid, og dette er også tilfældet for Georg, han bruger bare sin fritid på Ungarneksperten. rejser skal planlægges til de turister, handelsskoler og gymnasier der hvert år rejser med ungarneksperten samtidig bliver tiden også brugt på guidede ture til Wien, Budapest og Prag med Nilles turistrejser. Udarbejdelse af det årlige Balatonfüred håndboldcup der kører på 22. år er også på dagsplanen, samt meget mere.

Så har dú, i eller din forening lyst til at blive taget med på en rejse der starter i Budapest i 1945 og hvor vi runder hjørner som:

  • Ungarn efter 2. verdenskrig,
  • Livet under kommuniststyret 
  • Hvordan er det at være flygtning?
  • Hvad er opskriften på en vellykket integration? 
  • Ungarn efter 1978

så har i chancen for at få en person ud og fortælle om alt fra A-Å.

Varigheden af foredraget er 1 time og 50 minutter.

Ved mere info og booking kan du finde kontaktoplysningerne i bunden af siden eller her